Regelgeving ADR ADN RID 2019 binnenkort beschikbaar op Gevaarlijke Lading

Print     PDF

De wetsteksten van het ADR, ADN en RID op deze portal worden op dit moment geactualiseerd. Dat betekent dat de officiële Nederlandse vertalingen van de regelgeving 2019 naar verwachting eind mei hier beschikbaar zijn - voor abonnees van de verschillende modaliteiten. De abonnees blijven dan toegang houden tot de regelgeving 2017.

De tekst van de nieuwe IMDG Code (amendement 39-18) is al op deze portal gepubliceerd, inclusief de Dangerous Goods List in Excel-formaat (voor abonnees van (onder andere) de modaliteit Zeevervoer). U vindt al deze regelgeving via het blauwe kader op de pagina 'Regelgeving' (voor abonnees van de verschillende modaliteiten).

Tweejaarlijks

De Europese regelgeving voor het transport van gevaarlijke goederen (ADR: wegvervoer, ADN: binnenvaart, RID: spoorvervoer) wordt iedere twee jaar aangepast. Dat is nu weer per 1 januari 2019 gebeurd. Toepassing van de 2019-regels is nu nog optioneel (er geldt een overgangstermijn), maar wordt per 1 juli a.s. verplicht. 

Online wetsteksten

De wetsteksten op deze portal worden op klantvriendelijke manier aangeboden:

  • In de rechter kolom bevindt zich de inhoudsopgave, zodat u gemakkelijk door de wet kunt navigeren.
  • Binnen de wetsteksten zijn onderlinge verwijzingen met hyperlinks aangebracht.
  • Vanuit de Stoffenchecker wordt veelvuldig gelinkt naar de relevante onderdelen van de wet.
  • Via het algemene zoekvenster boven aan deze portal vindt u alle vindplaatsen van bepaalde termen in de wetsteksten.

Wilt u de functionaliteiten van de portal uitgelegd krijgen? Vraag dan een gratis en vrijblijvende demo aan.

Boeken

Het ADR 2019 en het ADN 2019 zijn binnenkort ook in boekvorm verkrijgbaar, inclusief de tabellen en Nederlandse regelgeving. Deze uitgaven zijn al te bestellen, via www.sdu.nl (zoek op "ADR 2019" of "ADN 2019").