ICAO-raad verbiedt lithium-ionbatterijen op passagiersvliegtuigen

De 'General Council' van luchtvaartorganisatie ICAO heeft een nieuwe veiligheidsmaatregel aangenomen: er mogen geen lithium-ionbatterijen meer als lading aan boord van passagiersvliegtuigen. Het is een interim-maatregel, in die zin dat men bezig is met een nieuwe standaard om lithiumbatterijen te verpakken. Deze nieuwe standaard wordt in 2018 verwacht. Het (interim-)verbod heeft betrekking op lithium-ionbatterijen als lading, en niet op batterijen die in of met elektronische apparatuur verpakt zijn.

U wilt informatie raadplegen waar u momenteel geen toegangsrechten voor hebt. Voor toegang dient u in te loggen of een abonnement af te sluiten.

Log in als u een abonnement heeft op Gevaarlijke Lading om toegang te krijgen tot dit onderdeel. Indien u geen abonnement heeft; kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de Sdu website of neem contact op met de Sdu Klantenservice: 070 378 98 80 of informatie@sdu.nl.

Voor meer informatie over de abonnementsmogelijkheden of een vrijblijvende digitale rondleiding door de inhoud en functionaliteit van Gevaarlijke Lading, mail naar gevaarlijkelading@sdu.nl.

Inloggen  Abonneren