Haven Amsterdam test ontgassingssystemen

Afgelopen week heeft Havenbedrijf Amsterdam de Groene Kade in de Amerikahaven ter beschikking gesteld voor het testen van duurzame oplossingen voor het ontgassen van tankschepen. Een knelpunt in de binnentankvaart in de Europese wateren is nog steeds het ontgassen van de ladingtanks na lossing van vluchtige en vaak ook toxische koolwaterstoffen, zoals benzine en benzeen. Veelal moet het schip gasvrij aankomen bij de volgende laadterminal. Op dit moment is het in Europa voor de meeste van deze tankschepen gebruikelijk om de ladingdampen onderweg te ventileren.

U wilt informatie raadplegen waar u momenteel geen toegangsrechten voor hebt. Voor toegang dient u in te loggen of een abonnement af te sluiten.

Log in als u een abonnement heeft op Gevaarlijke Lading om toegang te krijgen tot dit onderdeel. Indien u geen abonnement heeft; kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de Sdu website of neem contact op met de Sdu Klantenservice: 070 378 98 80 of informatie@sdu.nl.

Voor meer informatie over de abonnementsmogelijkheden of een vrijblijvende digitale rondleiding door de inhoud en functionaliteit van Gevaarlijke Lading, mail naar gevaarlijkelading@sdu.nl.

Inloggen  Abonneren