Gekapseisde Waldhof was verkeerd beladen

Het kapseizen van de Duitse tanker Waldhof in januari 2011 dat tot een langdurige stremming op de Rijn leidde, is veroorzaakt door verkeerde belading van het vaartuig. Dat heeft onderzoek door de Duitse autoriteiten uitgewezen. De stremming veroorzaakte een economische schade van 50 miljoen euro.
 
De zeven ruimen van het met 2400 ton zwavelzuur geladen schip waren voor een deel geladen. Daardoor verloor het vaartuig in dieper water aan stabiliteit en sloeg het om.
 

U wilt informatie raadplegen waar u momenteel geen toegangsrechten voor hebt. Voor toegang dient u in te loggen of een abonnement af te sluiten.

Log in als u een abonnement heeft op Gevaarlijke Lading om toegang te krijgen tot dit onderdeel. Indien u geen abonnement heeft; kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de Sdu website of neem contact op met de Sdu Klantenservice: 070 378 98 80 of informatie@sdu.nl.

Voor meer informatie over de abonnementsmogelijkheden of een vrijblijvende digitale rondleiding door de inhoud en functionaliteit van Gevaarlijke Lading, mail naar gevaarlijkelading@sdu.nl.

Inloggen  Abonneren