EU-OSHA presenteert e-tool voor beheersen van risico’s van gevaarlijke stoffen

Print     PDF
Rubriek

Het ‘Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk’ (EU-OSHA) heeft een e-tool ontwikkeld voor het beheersen van de risico’s van gevaarlijke stoffen en chemische producten. De tool geeft bedrijven informatie en adviezen die nodig zijn om de desbetreffende veiligheids- en gezondheidsrisico’s te kunnen beoordelen en beheersen.

De interactieve digitale tool is speciaal ontwikkeld voor kleine en middelgrote ondernemingen en ondernemers, die geen specifieke kennis over gevaarlijke stoffen hebben. De tool biedt toegankelijke achtergrondinformatie en een overzicht van goede praktijken op het gebied van onder andere risico’s, etikettering, wetgeving en preventieve maatregelen.

Op basis van een vragenlijst genereert de e-tool een rapport over het beheer van gevaarlijke stoffen in een specifieke bedrijfssituatie en geeft deze aanbevelingen voor verbetering. Naast de EU-versie in het Engels is de tool al aangepast aan IJsland, Noorwegen en Portugal. De tool is ook beschikbaar in nationale versies voor Oostenrijk, Estland, Roemenië en Slovenië.

Bron: Arboportaal