Luchtvervoer

In een brief naar de Tweede Kamer heeft staatssecretaris Visser (Defensie) gereageerd op het nieuwsbericht '

US PHMSA, onderdeel van het US Department of Transportation, heeft een 'Interim Final Rule' ingevoerd waarmee het transport van lithium-ion-cellen en -batterijen als lading op passagiersvliegtuigen verboden wordt.

Op 29 januari heeft de Hoge Raad uitspraak gedaan in een strafrechtzaak rond het:

Defensie neemt meer maatregelen nadat er problemen waren geconstateerd met het transport van gevaarlijke stoffen door de lucht, zo meldt NU.nl. Zo komt er meer hulp voor de instructeurs die militairen opleiden voor het vervoer van de gevaarlijke spullen. Er waren al eerder stappen ondernomen wegens overtredingen bij het transport. Daardoor is het aantal meldingen van incidenten afgenomen.

Ieder jaar worden er weer wijzigingen doorgevoerd in de ICAO Technical Instructions en de Dangerous Goods Regulations van IATA. De wijzigingen voor 2019 zijn op zichzelf niet zo ingrijpend als in andere jaren, maar bevatten aanpassingen op bijna alle secties.

De internationale luchtvaarthandelsorganisatie IATA heeft een lijst gepubliceerd van de belangrijkste wijzigingen in de aankomende zestigste editie van de IATA Dangerous Goods Regulations.

In de Staatscourant (2018, 17025) is de regeling gepubliceerd tot wijziging van de Regeling tarieven luchtvaart 2008 in verband met de indexering en een aantal inhoudelijke wijzigingen.

Vanaf 1 januari 2019 stellen de ICAO Technical Instructions en de IATA Dangerous Goods Regulations geen eisen meer aan de dikte van de lijnen van de gevaarsetiketten. Dit volgt uit de beslissing van het UN TDG subcomité en het ICAO Dangerous Goods Panel dat de dikte van de lijn niet van invloed is op de veiligheid.

Magazine editie

“Een veilig vervoer van gevaarlijke stoffen begint met een goede opleiding”, is een stelling die iedereen die met dit specifieke vervoer te maken heeft zal onderschrijven. Maar wat is een goede opleiding? In de luchtvaart stapt men over van traditionele opleidingen naar een competentiegebaseerde aanpak.

De internationale luchtvaarthandelsorganisatie IATA heeft een standaard aangenomen voor een elektronische versie van de Dangerous Goods Declaration: 'e-DGD'. Dit is een stap in de richting van digitalisering van luchtvrachtdocumenten en is bedoeld om de informtievoorziening in de transportketen te stroomlijnen.