Vrachtauto vol chemicaliën in brand gezet

Print     PDF
Rubriek

De politierecherche is een onderzoek gestart nadat in Eindhoven een vrachtwagen vol met chemicaliën in brand werd gezet. De vrachtwagen stond vlakbij een flat en uit voorzorg werden daarom bewoners geëvacueerd.

Drugs

Even voor 6.30 uur kwam de melding over de brand binnen. De vrachtauto bleek vol te staan met chemicaliën die worden gebruikt bij de productie van synthetische drugs. Door de brand kwamen zoutvuurgassen vrij en dat kan voor levensgevaarlijke situaties zorgen. Uit voorzorg werden dan ook zo’n twintig bewoners uit twaalf appartementen geëvacueerd. Ze kunnen tijdelijk terecht in een buurthuis, een stukje verderop.

Andere vrachtauto

Opvallend is dat er zaterdagavond ook al een vrachtauto met chemicaliën werd ontdekt in dezelfde straat. Dat gebeurde op zo’n 200 meter van de plek waar later de brand werd gesticht. Tegen middernacht werd de politie gewaarschuwd omdat er een chemisch goedje uit een vrachtauto zou lekken. Het bleek te gaan om XTC-afval. De recherche vermoedt een verband tussen beide zaken en is een onderzoek begonnen naar de dumpingen en de brand.