Toxic en Chemiekaarten gaan samenwerken

Print     PDF
Rubriek

Op het gebied van veilig werken met chemische producten gaan twee belangrijke merken hun krachten bundelen. Namelijk Toxic® en Chemiekaarten.  

Toxic

Toxic® is bekend van de online applicatie Toxic® Safety Solution (www.toxic.nl) voor registratie SDS'en, controle SDS'en en communicatie van werkplekinstructiekaarten, met een database van 40.000 Safety Data Sheets (SDS'en). Maandelijks worden aan Toxic® Safety Solution honderden SDS'en en werkplekinstructiekaarten (WIK's) toegevoegd en geactualiseerd.

Chemiekaarten

Chemiekaarten is ‘De Gele Bijbel’ die 1.400 enkelvoudige (zuivere) stoffen behandelt. Chemiekaarten beschrijft niet alleen de fysische en chemische eigenschappen van een stof. Er is ook ruim aandacht voor preventie- en noodmaatregelen. Daar vinden Toxic® en Chemiekaarten elkaar.

Database

Elkaars stofinformatie gecombineerd met werkinstructie en preventie- en noodmaatregelen maakt de combinatie zeer interessant voor gebruikers van beide producten. Op deze wijze ontstaat er een database met stoffen- en veiligheidsinformatie die binnen Europa zeer uniek is.

Bron