Terugblik CTGG Dag 2018

Print     PDF

Op vrijdag 30 november vond de jaarlijkse CTGG-dag plaats, bij de voormalige Caballero Fabriek in Den Haag. De deelnemers zijn wederom in één dag bijgepraat over de actualiteiten rond het vervoer en de opslag van gevaarlijke stoffen.

Actualiteit

Bedrijfsleven, brancheverenigingen, de onderzoekswereld en Rijkswaterstaat belichtten de belangrijkste actualiteiten van dit moment. Op het programma dit jaar stonden onder andere de wijzigingen in de vervoersvoorschriften voor de weg en water (ADR, ADN, IMDG), de problematiek rondom druppellekkages en de risico’s van alternatieve brandstoffen. Ook het eCall-systeem en de uitdagingen bij het vervoer van gevaarlijke stoffen door buisleidingen kwamen aan bod. De presentaties zijn hieronder te bekijken of te downloaden.

Henk Bril maakte de dag compleet met zijn prikkelende stellingen ter discussie. Tot slot was er natuurlijk de welbekende netwerkborrel.

In nummer 1-2019 van Gevaarlijke Lading verschijnt een verslag van de CTGG-dag 2018.

Presentaties

Dick van den Brand - risico's alternatieve brandstoffen
Pehr Teulings (Votob), Sanneke van der Kley (Koole Terminals)- de aanpak van druppellekkages bij het vervoer van gevaarlijke stoffen
Michael Zevenbergen (CBRB) - wijzigingen vervoersvoorschriften ADN 2019
Hans Stegeman (evofenedex) - wijzigingen vervoersvoorschriften ADR 2019
Jan van Hattem (RWS) - eCall bij het vervoer van gevaarlijke stoffen
Ed Wijbrands (VNPI) - ontgassen van binnenvaartschepen
Frans Driessen (Velin) - vervoer gevaarlijke stoffen door buisleidingen