ProRail legt rangeren met gevaarlijke stoffen Waalhaven stil

Print     PDF

ProRail heft het rangeren van goederenwagons met gevaarlijke stoffen op emplacement Waalhaven Zuid in het Rotterdamse havengebied tijdelijk stilgelegd. Reden voor deze maatregel is dat de bluswatervoorzieningen die de Gezamenlijke Brandweer en Incidentenbestrijding ProRail op dit emplacement gebruiken, niet voldoen.

ProRail is al langer bezig met het verbeteren van onder meer de bluscapaciteit en werkt aan een oplossing die begin 2020 klaar moet zijn. Voor de tussenliggende periode heeft ProRail tijdelijke maatregelen genomen. Bij een test op 13 september bleken die maatregelen echter niet afdoende. ProRail heeft daarop besloten het rangeren van wagons met gevaarlijke stoffen op emplacement Waalhaven Zuid voorlopig te staken. Hoe lang dit gaat duren is nog niet bekend. De komende dagen moet daar duidelijkheid over komen.

Het spoorgoederenvervoer ondervindt veel hinder van deze beslissing. ProRail realiseert zich dat dit zeer vervelend is voor onze klanten en werkt hard aan een nieuwe oplossing, om klanten zo snel mogelijk weer te kunnen laten rangeren met gevaarlijke stoffen. Doorgaand treinverkeer kan wel zoals normaal blijven rijden.

Bron: ProRail