Kosten EU-regelgeving binnen chemie onderzocht

De Europese Commissie heeft onderzoek laten uitvoeren naar de kosten van de uitvoering van Europese wet- en regelgeving binnen de chemische industrie. Het onderzoek betrof de periode 2004-2014 en werd gedaan in de 28 lidstaten van de Europese Unie. Deze kosten blijken jaarlijks ongeveer 9,5 miljard euro te zijn. Het gaat hier in de eerste plaats om kosten voor wetgeving voor emissies en industriële processen (33%), chemische producten (29%) en de veiligheid van werknemers (24%). Transport (ADR) vertegenwoordigt ongeveer 3%.

U wilt informatie raadplegen waar u momenteel geen toegangsrechten voor hebt. Voor toegang dient u in te loggen of een abonnement af te sluiten.

Log in als u een abonnement heeft op Gevaarlijke Lading om toegang te krijgen tot dit onderdeel. Indien u geen abonnement heeft; kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de Sdu website of neem contact op met de Sdu Klantenservice: 070 378 98 80 of informatie@sdu.nl.

Voor meer informatie over de abonnementsmogelijkheden of een vrijblijvende digitale rondleiding door de inhoud en functionaliteit van Gevaarlijke Lading, mail naar gevaarlijkelading@sdu.nl.

Inloggen  Abonneren