Kamervragen uitstoot Chemours beantwoord

Staatssecretaris Dijksma (I&M) heeft Kamervragen van de SP beantwoord over de uitstoot van kankerverwekkende stof door Chemours (voorheen Dupont). Ze stelt dat ze, in overleg met de provincie Zuid-Holland, nader onderzoek gaat laten doen naar FRD-903. Aan het RIVM heeft ze gevraagd mij uitgebreider te rapporteren over wat bekend is over de persistentie, bioaccumulatie, toxiciteit, etc. Met deze bevindingen wil ze ook in de Europese Unie de discussie aangaan over de eigenschappen van FRD-903. 
Dijksma  gaat de Kamer in november nader informeren.

U wilt informatie raadplegen waar u momenteel geen toegangsrechten voor hebt. Voor toegang dient u in te loggen of een abonnement af te sluiten.

Log in als u een abonnement heeft op Gevaarlijke Lading om toegang te krijgen tot dit onderdeel. Indien u geen abonnement heeft; kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de Sdu website of neem contact op met de Sdu Klantenservice: 070 378 98 80 of informatie@sdu.nl.

Voor meer informatie over de abonnementsmogelijkheden of een vrijblijvende digitale rondleiding door de inhoud en functionaliteit van Gevaarlijke Lading, mail naar gevaarlijkelading@sdu.nl.

Inloggen  Abonneren