ILT keurt 22 procent getest vuurwerk af

22 procent van het geteste geïmporteerde vuurwerk voldoet niet aan de veiligheidseisen. Dat blijkt uit controles van de Inspectie van Leefomgeving en Transport (ILT). De meest voorkomende overtredingen zijn brandende delen op lage hoogte, omvallen, te korte of te lange brandtijd van het lont en te hoge geluidsdruk. De importeurs moeten zelf voor de vernietiging van het afgekeurde vuurwerk zorgdragen. Doen ze dat niet, dan riskeren ze het betalen van een opgelegde dwangsom. In 2013 voldeed 26 procent van het vuurwerk niet aan de eisen.

U wilt informatie raadplegen waar u momenteel geen toegangsrechten voor hebt. Voor toegang dient u in te loggen of een abonnement af te sluiten.

Log in als u een abonnement heeft op Gevaarlijke Lading om toegang te krijgen tot dit onderdeel. Indien u geen abonnement heeft; kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de Sdu website of neem contact op met de Sdu Klantenservice: 070 378 98 80 of informatie@sdu.nl.

Voor meer informatie over de abonnementsmogelijkheden of een vrijblijvende digitale rondleiding door de inhoud en functionaliteit van Gevaarlijke Lading, mail naar gevaarlijkelading@sdu.nl.

Inloggen  Abonneren