ILT beschrijft regels losprocedure gesloten binnenvaarttankschepen

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft een brief naar ondernemersvereniging Deltalinqs gestuurd over de losprocedure bij gesloten binnenvaarttankschepen en haar manier van handhaven hierop. Zij signaleert dat bij het lossen van de ladingtanks naar de walinstallatie de ontstane onderdruk veelal gecompenseerd wordt door het automatisch openen van het onderdrukventiel. Daardoor wordt dan atmosferische lucht toegelaten in de betreffende ladingtank(s). Het onderdrukventiel is hier echter niet voor bedoeld, aldus de ILT.

U wilt informatie raadplegen waar u momenteel geen toegangsrechten voor hebt. Voor toegang dient u in te loggen of een abonnement af te sluiten.

Log in als u een abonnement heeft op Gevaarlijke Lading om toegang te krijgen tot dit onderdeel. Indien u geen abonnement heeft; kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de Sdu website of neem contact op met de Sdu Klantenservice: 070 378 98 80 of informatie@sdu.nl.

Voor meer informatie over de abonnementsmogelijkheden of een vrijblijvende digitale rondleiding door de inhoud en functionaliteit van Gevaarlijke Lading, mail naar gevaarlijkelading@sdu.nl.

Inloggen  Abonneren