Extra controles bij onderhoud chemische installaties

De Arbeidsinspectie gaat meer en gerichter controleren bij (chemie)bedrijven die met gevaarlijke stoffen werken, als ze onderhoud plegen aan hun installaties. De inspectiedienst heeft dat besloten, omdat het al jaren op werkvloer te vaak misgaat met gevaarlijke stoffen tijdens onderhoud(stops).


Dinsdag bleek uit de Incidentrapportage 2008-2010 dat bij 77 onderzochte incidenten met gevaarlijke stoffen de afgelopen drie jaar in meer dan de helft van de gevallen onderhoud werd gepleegd, installaties werden stilgelegd of werden opgestart.

U wilt informatie raadplegen waar u momenteel geen toegangsrechten voor hebt. Voor toegang dient u in te loggen of een abonnement af te sluiten.

Log in als u een abonnement heeft op Gevaarlijke Lading om toegang te krijgen tot dit onderdeel. Indien u geen abonnement heeft; kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de Sdu website of neem contact op met de Sdu Klantenservice: 070 378 98 80 of informatie@sdu.nl.

Voor meer informatie over de abonnementsmogelijkheden of een vrijblijvende digitale rondleiding door de inhoud en functionaliteit van Gevaarlijke Lading, mail naar gevaarlijkelading@sdu.nl.

Inloggen  Abonneren