Explosiegevaar mestschip op Noordzee geweken

Het gevaar dat het met mest geladen vrachtschip Purple Beach op de Noordzee explodeert, is geweken. Blusboten zijn er in geslaagd het schip met het brandende laadruim te koelen met zeewater. De Duitse kustwacht meldt dat er aanzienlijk minder rook vrijkomt.

De 192 meter lange Purple Beach kwam maandag ten noorden van Duitsland in problemen. In de lading, 6.000 ton meststoffen, was brand ontstaan. Vanwege het ontploffingsgevaar en de vrijkomende giftige rook werden de 22 opvarenden van boord gehaald.

De oorzaak van de brand is nog altijd onduidelijk.

U wilt informatie raadplegen waar u momenteel geen toegangsrechten voor hebt. Voor toegang dient u in te loggen of een abonnement af te sluiten.

Log in als u een abonnement heeft op Gevaarlijke Lading om toegang te krijgen tot dit onderdeel. Indien u geen abonnement heeft; kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de Sdu website of neem contact op met de Sdu Klantenservice: 070 378 98 80 of informatie@sdu.nl.

Voor meer informatie over de abonnementsmogelijkheden of een vrijblijvende digitale rondleiding door de inhoud en functionaliteit van Gevaarlijke Lading, mail naar gevaarlijkelading@sdu.nl.

Inloggen  Abonneren