Eerste zeeschip bunkert LNG in Rotterdam

Het Zweede schip Ternsund is het eerste zeeschip dat in Rotterdam LNG (vloeibaar aardgas) bunkert; dat gebeurde vanaf 9 augustus. De Ternsund arriveerde voor de eerste maal in Rotterdam om bij Vopak in de Botlek nafta en gasolie te lossen. De volgende dag is het schip verhaald naar de voormalige hometerminal van de ECT op de Willem Alexanderhaven. Daar vond de bunkering plaats. Eerst werd de temperatuur van de brandstofgastank ‘ingekoeld’; van omgevingstemperatuur naar bedrijfstemperatuur.

U wilt informatie raadplegen waar u momenteel geen toegangsrechten voor hebt. Voor toegang dient u in te loggen of een abonnement af te sluiten.

Log in als u een abonnement heeft op Gevaarlijke Lading om toegang te krijgen tot dit onderdeel. Indien u geen abonnement heeft; kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de Sdu website of neem contact op met de Sdu Klantenservice: 070 378 98 80 of informatie@sdu.nl.

Voor meer informatie over de abonnementsmogelijkheden of een vrijblijvende digitale rondleiding door de inhoud en functionaliteit van Gevaarlijke Lading, mail naar gevaarlijkelading@sdu.nl.

Inloggen  Abonneren