Diesel lekt uit buisleiding bij Lage Zwaluwe

Hulpdiensten zijn in de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 juni uitgerukt omdat bij Lage Zwaluwe diesel lekte uit een buisleiding. Een weiland en een sloot aan de Wilgendijk, niet ver van het spoor, zijn vervuild geraakt. Rond 07.30 uur was het gat in de leiding gedicht.

Volgens de veiligheidsregio geven metingen in de omgeving ,,geen reden tot grote zorg". Het opruimen van de gelekte diesel zal nog wel even duren. De vervuilde grond moet afgevoerd. De oorzaak van de lekkage is nog onbekend.

U wilt informatie raadplegen waar u momenteel geen toegangsrechten voor hebt. Voor toegang dient u in te loggen of een abonnement af te sluiten.

Log in als u een abonnement heeft op Gevaarlijke Lading om toegang te krijgen tot dit onderdeel. Indien u geen abonnement heeft; kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de Sdu website of neem contact op met de Sdu Klantenservice: 070 378 98 80 of informatie@sdu.nl.

Voor meer informatie over de abonnementsmogelijkheden of een vrijblijvende digitale rondleiding door de inhoud en functionaliteit van Gevaarlijke Lading, mail naar gevaarlijkelading@sdu.nl.

Inloggen  Abonneren