Den Haag: andere route vervoer gevaarlijke stoffen de stad in

Print     PDF
Rubriek

Omroep West meldt dat de gemeente Den Haag het doorgaande vervoer van gevaarlijke stoffen over de Utrechtsebaan, Benoordenhoutseweg en Leidsestraatweg wil gaan verbieden. Dat is volgens de gemeente nodig omdat op de Grotiusplaats, naast de weg, een paar woontorens komen te staan. Vervoer van de gevaarlijke stoffen over Utrechtsebaan wordt daarom te gevaarlijk.

LPG en propaan

Op dit moment maakt de Utrechtsebaan nog deel uit van de aangewezen route voor het vervoer van gevaarlijke stoffen als LPG en propaan. Dit vervoer mag plaatsvinden in het weekeinde en maandag tot en met vrijdag van 18.00 uur tot 8.00 uur. Dat kan nu nog omdat er vooral kantoren rond de weg staan. Maar als er straks ook veel woningen komen, is het onverantwoord om er ook gevaarlijke stoffen over te vervoeren. 

Bevoorrading

Het verbod moet als het aan het stadsbestuur ligt volgend najaar in werking treden. Daarna is nog slecht bevoorradingsverkeer voor enkele LPG-stations in de stad toegestaan. De gemeente gaat de komende tijd de wijziging van de route van gevaarlijke stoffen in Den Haag voorbereiden. Er is wel een alternatieve route: via de A4 en A44/N44, aldus Omroep West.