Defecte afsluiter vermoedelijk oorzaak brand

De brand bij natriumfabriek (zie nieuwsbericht) Rohm and Haas in Farmsum is vermoedelijk veroorzaakt door een technisch mankement. Dat zegt directeur Joop de Guytenaer. Hij vermoedt dat een defecte afsluiter van een tankwagon de oorzaak is geweest. Van een menselijke fout is volgens de directeur geen sprake.


De brand ontstond zondagnacht toen bij overslagwerkzaamheden een hoeveelheid van enkele honderden kilo's natrium op de grond terecht kwam.

U wilt informatie raadplegen waar u momenteel geen toegangsrechten voor hebt. Voor toegang dient u in te loggen of een abonnement af te sluiten.

Log in als u een abonnement heeft op Gevaarlijke Lading om toegang te krijgen tot dit onderdeel. Indien u geen abonnement heeft; kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de Sdu website of neem contact op met de Sdu Klantenservice: 070 378 98 80 of informatie@sdu.nl.

Voor meer informatie over de abonnementsmogelijkheden of een vrijblijvende digitale rondleiding door de inhoud en functionaliteit van Gevaarlijke Lading, mail naar gevaarlijkelading@sdu.nl.

Inloggen  Abonneren