Brochures explosieveiligheid ADN 2019 uitgereikt

Print     PDF

Op 29 mei hebben het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart en Koninklijke BLN-Schuttevaer een informatieochtend georganiseerd om hun leden wegwijs te maken in het dossier Explosieveiligheid binnen het ADN 2019. Daarbij hebben de twee brancheverenigingen ook twee brochures gepresenteerd waarin de (zeer omvangrijke) wijzigingen op dit gebied uitgelegd worden: één voor de tankvaart en één voor droge lading. De brochures waren opgesteld door Michael Zevenbergen (CBRB), René Overveld (ESO/EBU) en Klaas den Braven (adviseur BLN), en tot stand gekomen met medewerking van Lloyd’s Register, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, en Gevaarlijke Lading.

De brochures zijn gratis verkrijgbaar bij de brancheverenigingen. Van de websites van het CBRB en BLN zijn binnenkort uitgebreidere versies te downloaden, met gedetailleerde wijzigingen.

In Gevaarlijke Lading 3-2018 komt een verslag van de informatieochtend, waarin ook de belangrijkste wijzigingen ten aanzien van explosieveiligheid besproken worden.