Breda onderzoekt maatregelen gif via het riool

Naar aanleiding van de ramp in Wetteren in mei 2013 is in Breda onderzocht hoe het lekken van giftige stoffen naar het riool kan worden voorkomen. Het onderzoek heeft enkele concrete maatregelen opgeleverd, zoals het plaatsen van een automatische rioolafsluiter in het centrum. Verder wordt aanbevolen om in crisis- en veiligheidsplannen uitgebreider op te nemen wat te doen in geval van een ramp met gevaarlijke stoffen, met name ondergronds. De aanbevelingen moet een plek krijgen in de crisisplannen van gemeenten en in de veiligheidsplannen van bedrijven met gevaarlijke stoffen.

U wilt informatie raadplegen waar u momenteel geen toegangsrechten voor hebt. Voor toegang dient u in te loggen of een abonnement af te sluiten.

Log in als u een abonnement heeft op Gevaarlijke Lading om toegang te krijgen tot dit onderdeel. Indien u geen abonnement heeft; kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de Sdu website of neem contact op met de Sdu Klantenservice: 070 378 98 80 of informatie@sdu.nl.

Voor meer informatie over de abonnementsmogelijkheden of een vrijblijvende digitale rondleiding door de inhoud en functionaliteit van Gevaarlijke Lading, mail naar gevaarlijkelading@sdu.nl.

Inloggen  Abonneren