Brand bij Dow Chemical onder controle


Bij chemiefabriek Dow Chemical aan de Valgenweg in Farmsum (gem. Delfzijl) heeft vannacht een zeer grote brand gewoed. De brand in de natriumfabriek is inmiddels onder controle. Vannacht rond twee uur ontstond er brand, nadat er iets fout was gegaan met het overladen van natrium vanuit een treinwagon. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.


Bij het overladen kwamen enkele honderden kilo's natrium op de grond terecht en vlogen in brand. Op dat moment waren er drie medewerkers aanwezig. Die konden zich in veiligheid brengen.

U wilt informatie raadplegen waar u momenteel geen toegangsrechten voor hebt. Voor toegang dient u in te loggen of een abonnement af te sluiten.

Log in als u een abonnement heeft op Gevaarlijke Lading om toegang te krijgen tot dit onderdeel. Indien u geen abonnement heeft; kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de Sdu website of neem contact op met de Sdu Klantenservice: 070 378 98 80 of informatie@sdu.nl.

Voor meer informatie over de abonnementsmogelijkheden of een vrijblijvende digitale rondleiding door de inhoud en functionaliteit van Gevaarlijke Lading, mail naar gevaarlijkelading@sdu.nl.

Inloggen  Abonneren