Binnenlands goederentransport in de lift

In 2018 worden naar verwachting de recordvolumes van 2007 (van vóór de crisis) overtroffen door de modaliteiten wegvervoer, binnenvaart en spoorvervoer. Dit blijkt uit het rapport 'Eindrapport Middellange Termijn Verkenning' van Panteia in opdracht van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM). Naar 2021 laten alle modaliteiten groei zien. Het totale transportvolume van bedraagt in 2021 1,16 miljard ton. De binnenvaart zal het sterkst groeien, met gemiddeld 2,1% per jaar. Het wegvervoer groeit met 1,7% per jaar, het spoorvervoer komt op een derde plaats met een groei van 1,2%.

U wilt informatie raadplegen waar u momenteel geen toegangsrechten voor hebt. Voor toegang dient u in te loggen of een abonnement af te sluiten.

Log in als u een abonnement heeft op Gevaarlijke Lading om toegang te krijgen tot dit onderdeel. Indien u geen abonnement heeft; kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de Sdu website of neem contact op met de Sdu Klantenservice: 070 378 98 80 of informatie@sdu.nl.

Voor meer informatie over de abonnementsmogelijkheden of een vrijblijvende digitale rondleiding door de inhoud en functionaliteit van Gevaarlijke Lading, mail naar gevaarlijkelading@sdu.nl.

Inloggen  Abonneren