Accijnsverhoging LNG geschrapt

Op Prinsjesdag heeft het kabinet haar belastingplannen gepresenteerd. Het verladend bedrijfsleven was zeer bevreesd dat de aangekondigde accijnsverhogingen voor 2014 ook voor LNG zou gelden. Dit zou betekenen dat investeringen in bijvoorbeeld vrachtauto’s die op LNG rijden direct de nek omdraaien. Met vanzelfsprekend ook gevolgen voor het (toekomstige) transport van LNG. Staatssecretaris Weekers van Financiën heeft dit op de valreep weten te voorkomen.
 

U wilt informatie raadplegen waar u momenteel geen toegangsrechten voor hebt. Voor toegang dient u in te loggen of een abonnement af te sluiten.

Log in als u een abonnement heeft op Gevaarlijke Lading om toegang te krijgen tot dit onderdeel. Indien u geen abonnement heeft; kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de Sdu website of neem contact op met de Sdu Klantenservice: 070 378 98 80 of informatie@sdu.nl.

Voor meer informatie over de abonnementsmogelijkheden of een vrijblijvende digitale rondleiding door de inhoud en functionaliteit van Gevaarlijke Lading, mail naar gevaarlijkelading@sdu.nl.

Inloggen  Abonneren