Bloggers

Gevaarlijke Lading kent een aantal vaste bloggers, deskundigen uit het werkveld die af en toe hun ervaringen willen delen:

Piet Pasveer (SPPS Consultants) is als deskundige nauw betrokken bij PGS 15 en de voorlopers daarvan (CPR 15-serie). Hij blogt met name over zaken aangaande opslag van verpakte gevaarlijke stoffen (PGS 15).
 

 

Lydia Pater is binnen het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart verantwoordelijk voor de portefeuille gevaarlijke stoffen. Zij blogt met name over (internationale) ontwikkelingen in de binnenvaart van gevaarlijke stoffen.
 

Thomas Reitsma is sinds 2013 beleidsadviseur op het gebied van veiligheid en gevaarlijke stoffen bij verladersorganisatie EVO en tevens secretaris van de Commissie Transport Gevaarlijke Goederen (CTGG). Dossiers: regelgeving op het gebied van het vervoer en de opslag van gevaarlijke stoffen, het Basisnet, verkeers- en tunnelveiligheid. Voorheen was hij als adviseur actief voor verschillende overheidsorganisaties op het gebied van veiligheid. Hij blogt met name over de informatie die vanuit de CTGG beschikbaar wordt gesteld.
 

Nils Rosmuller is lector Transportveiligheid bij het IFV. Hij studeerde Technische Bedrijfskunde en Bestuurskunde aan de Universiteit Twente. Daarna heeft hij promotieonderzoek gedaan aan de TU Delft, resulterend in het proefschrift Safety analysis of transport corridors. Hij heeft in de periode van 2000-2007 bij de voorloper van het IFV gewerkt aan tal van transportveiligheidsvraagstukken zoals tunnelveiligheid, externe veiligheid en veiligheid van hulpverleners. Tevens is hij associate director van het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Safety and Security en redacteur van het International Journal of Emergency Management. In zijn blogs gaat Rosmuller in op actualiteiten rondom transportveiligheid uit het nieuws of zaken waar hij zelf tegenaan loopt in zijn werk of privéleven.
 

Robert Tieman was directeur van het CBRB en beleidsadviseur Milieu bij Deltalinqs. Is nu manager Sustainability and Business Development bij LyondellBasell Rotterdam.
Rob van Uffelen is consultant zeetransport gevaarlijke lading: IMDG en IMSBC Code. Gevaren bij Shell, van Ommeren en Nedlloyd als stuurman. In  1992 begonnen op de afdeling gevaarlijke Lading van Nedlloyd. Van 1996 tot 2007 heeft hij als (global) manager P&ONedlloyd en Maersk Line vertegenwoordigd in verschillende nationale en internationale fora zoals IMO (DSC), ICS (Voorzitter Gevaarlijke Lading Comité), CDI-MPC (SQAS voor Marine Packed Cargo), CTGG, KVNR etc.