Implicaties Material Safety Data Sheet verplichting MARPOL

Auteur(s)

Zoals al in een eerdere aankondiging te lezen was zal per 1 juli 2009 het hebben van een Material Safety Data Sheet voor de bemanning van zeeschepen verplicht gesteld worden indien deze beladen zijn met Marpol I stoffen Annex I oliën en "marine oils". Deze verplichting werd vorig jaar middels resolutie MSC.150(77) van de International Maritime Organization (IMO) bekrachtigd. Hierin staat o.a.

U wilt informatie raadplegen waar u momenteel geen toegangsrechten voor hebt. Voor toegang dient u in te loggen of een abonnement af te sluiten.

Log in als u een abonnement heeft op Gevaarlijke Lading om toegang te krijgen tot dit onderdeel. Indien u geen abonnement heeft; kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de Sdu website of neem contact op met de Sdu Klantenservice: 070 378 98 80 of informatie@sdu.nl.

Voor meer informatie over de abonnementsmogelijkheden of een vrijblijvende digitale rondleiding door de inhoud en functionaliteit van Gevaarlijke Lading, mail naar gevaarlijkelading@sdu.nl.

Inloggen  Abonneren