Nieuws

De Inspectie Leefomgeving en Transport meldt op haar Twitter-account ook zaken die in orde blijken te zijn bij inspecties. Zoals de inspecties gevaarlijke stoffen op 5 april in de Rotterdamse haven aan boord van een zeeschip. Alles bleek in orde te zijn. En de inspectie informatievoorziening spoor op emplacement Venlo op 3 april. Ook daarbij zijn geen bijzonderheden aangetroffen.

De rechtbank in Rotterdam heeft zes vennootschappen van het Seatrade-concern en twee van haar bestuurders veroordeeld tot geldboetes van € 50.000 tot € 750.000. Daarnaast is aan deze bestuurders een beroepsverbod opgelegd. Zij mogen een jaar lang het beroep van bestuurder, commissaris, adviseur of werknemer bij een rederij niet uitoefenen. Een derde bestuurder is vrijgesproken.

In de Ontwikkelingsraad heeft de SP een motie ingediend waarbij zij de regering verzoekt er bij de autoriteiten van Ivoorkust op aan te dringen gehoor te geven aan een oproep van het United Nations Environment Programme (UNEP).

De internationale transportverzekeraar TT Club heeft een herziene editie gepubliceerd van zijn uitgave Book it right, pack it tight, richtsnoer voor het verpakken van gevaarlijke goederen voor zeetransport. Deze editie sluit aan bij amendement 38-16 van de IMDG Code.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in de rechtbank in Rotterdam boetes tot 750.000 euro geëist tegen elk van zes ondernemingen die tot het Seatrade-concern behoren. Tegen de leidinggevenden van twee ondernemingen eist het OM gevangenisstraffen tot zes maanden, waarvan twee maanden voorwaardelijk.