Nieuws

De Inspectiefocus van de Inspectie SZW belicht de veiligheidsmaatregelen in de sector van oppervlaktebehandeling. Bedrijven in de oppervlaktebehandelende industrie hanteren uiteenlopende technieken en processen.

Staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu heeft Kamervragen beantwoord over de berichten dat een toxicoloog meermaals alarm sloeg over gifgas bij Chemours.Een professor toxicologie had in het AD gesteld dat de stof perfluorisobuteen (PFIB) nooit gebruikt had mo

ExxonMobil en de Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO) Noord hebben een eindovereenkomst bereikt over de afhandeling van de schade als gevolg van de brand op de raffinaderij van Esso op 21 augustus jl. De agrariërs die hierdoor schade hebben opgelopen worden gecompenseerd met een bedrag van ongeveer 20 miljoen euro.

Naar aanleiding van de explosies bij de ondergelopen chemiefabriek in Houston heeft BNR Nieuwsradio de directeur van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid aan het woord gelaten. Carlo Post, tevens crisisexpert, vertelt over de mogelijke gevolgen van overstromingen bij chemische bedrijven in Nederland. Hij stelt dat de preventie in Nederland beter geregeld is dan in de Verenigde Staten.

De Raad van State heeft uitspraak gedaan op het hoger beroep van de inspecteur-generaal Leefomgeving en Transport tegen de uitspraak van de rechtbank Zeeland-West-Brabant van 6 januari 2016. Het geding ging tussen de inspecteur en het college van burgemeester en wethouders van Oosterhout.